Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

Situació  //  Descripció, situació, mapa topogràfic...

Castellar del Riu és un municipi del Berguedà, al límit amb el Solsonès, que s’estén pels vessants meridionals dels rasos de Peguera (roca d’Auró, 1989 m.; cogulló d’Estela, 1847 m). i pel septentrional de les serres de Queralt i dels Lladres; un solc intermedi, centrat al pla de Campllong (on es conserven les restes del Pi de les Tres Branques), uneix la vall d’Ora, prop de Llinars, i la vall del riu Demetge, tributària del Llobregat; el terme es drenat, a més, per l’aigua de la Corba i la riera de Castellar, que conflueixen poc abans de l’aiguabarreig amb l’aigua d’Ora.

Hi ha boscos de pins (bagues de Terçà i de Campllong) i prats naturals (rasos de Peguera). A les zones més baixes hom conrea patates, blat de moro i farratges. Hi predomina el bestiar de llana i boví.

El poble (Castellar del Riu), a la dreta de la riera de Castellar, és format per l’església parroquial de Sant Vicenç (1.233 m. alt.), romànica, i algunes masies, el centre administratiu però, és el poble , també sense nucli, de Llinars de l’Aiguadora. El municipi comprèn a més, el poble d’Espinalbet, l’església de Sant Llorenç dels Porxos, els santuaris de Mata i de Corbera, i una antiga instal•lació d’esports d’hivern als Rasos de Peguera.

CARTOGRAFIA: Accés a les principals fonts de cartografia de la Diputació de Barcelona.

Mapa topogràfic  Ortofoto del nucli  Ortofoto del terme municipal  Usos del sòl

 

Mapa de Situació

 

Veure Ajuntament de Castellar del Riu en un mapa més gran